Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük hava tahmin raporunu yayınladı.

Buna göre; Havanın ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu, ayrıca Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Batı Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Anadolu'da sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Giresun. Erzurum ve Muş çevrelerinde yağmur yağacak. Genel olarak Trakya bölgesinde, Kuzey Ege hinterlandında, Karadeniz hinterlandında ve Bilecik, Eskisehir, Erzurum ve Muş çevresinde sağanak ve karla karışık yağmur şeklinde sağanak yağış bekleniyor;

Marmara'da (Bilecik hariç), Ege'nin kuzey kıyıları ile Orta ve Batı Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI


Kuzeybatı kesimlerde hava sıcaklıklarının önemli ölçüde (8 ila 10 derece) düşeceği tahmin ediliyor.

ŞİDDETLİ YAĞMUR UYARISI

Yağışların, Marmara'nın bazı yerleri (Bilecik hariç), Kuzey Ege kıyıları ile Batı ve Orta Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden su baskını, sel, yıldırım, ulaşım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. aksamalar, yerel dolu, yağmur sırasında kuvvetli rüzgarlar.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Marmara kıyıları ile Ege Denizi'nin kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu rüzgarları, kuvvetli ve bazen kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlar (40-70 km/saat) beklendiğinden olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmak gerekiyor. Olumsuzluk. 


BUZLANMA VE DON OLAYI

Orta ve doğu bölgelerde zaman zaman sis ve sisin yanı sıra buz ve don oluşumunun da olacağı tahmin ediliyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ


Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

AKOM'DAN İSTANBUL UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, hafta sonu Balkanlar'a ulaşması beklenen soğuk ve yağışlı havanın İstanbul ve tüm Marmara bölgesinde etkili olacağı kaydedildi.

Basın açıklamasında, yarın öğle saatlerinden itibaren sıcaklıkların 8 ila 10 derece arasında kış değerlerine düşeceği, kuzey rüzgarlarının şiddetleneceği ve zaman zaman sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Açıklamada, bugün öğle saatlerinden Pazar sabahına kadar görülecek yağışların kentin kırsal ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve zaman zaman kar şeklinde görülebileceği uyarısı yapıldı.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

20 OCAK 2024 CUMARTESİ GÜNÜ

21 OCAK 2024 PAZAR GÜNÜ

22 OCAK 2024 PAZARTESİ GÜNÜ

23 OCAK 2024 SALI GÜNÜ

24 OCAK 2024 ÇARŞAMBA GÜNÜ

AKOM Raporu: Sıcaklıklar ne zaman artacak? AKOM Raporu: Sıcaklıklar ne zaman artacak?

Kaynak: karar