Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre: bölgedeki doğu kesimleri ve Marmara'nın güneybatısı, Ege kıyıları ve Akdeniz'in batısı parçalı bulutlu, Karadeniz'in orta kıyıları, Akdeniz'in batısı parçalı bulutlu, Karadeniz'in sunduğu, Doğu Anadolu' nun kuzey ve doğusunda Tokat, Siirt ve Sinop'un iç kesimlerinde sabah saat 15.00'te, Ege kıyılarında ise akşam saatlerinde yağmur yağacağı tahmin ediliyor.

Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batı ilçeleri ve Antalya'nın batı kıyısı Sağanak yağışlı olacak.

Iğdır'ın kıyı kesimleri ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde sağanak yağış; gece saatlerinde Rize, Artvin, Ardahan, Hakkari ve Van güneyi ile Muğla'nın Marmaris ilçesinin kuvvetli olması bekleniyor.

Akşam saatlerinden itibaren Karadeniz'in doğu kesiminde batı ve kuzeybatı, Ege kıyılarında ise güney ve güneydoğu yönlerinden kuvvetli rüzgar (40 ila 60 km/saat) esecek.

Doğu Anadolu'da hava sıcaklıklarının doğu kesiminde 2 ila 8 derece azalacağı, orta ve batı kesimlerde ise 2 ila 6 derece artacağı, diğer görünümde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgâr iç kesimlerde güney ve güneydoğu, doğuda ise batı, kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Karadeniz'in doğusu ile akşam saatlerinden sonra Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Gecenin ilerleyen saatlerinde Rize ve Artvin kıyıları ile Muğla'nın Marmaris ilçesinde kuvvetli ve yer şiddetli kar yağışı kesilirken, Ardahan bölgesi Rize ve Artvin'in iç ve üst kesimlerinde yoğun ve yer şiddetli kar yağışı bekleniyor.

Hakkari ve Van'ın güneyinin yükseklerinde kuvvetl. rüzgar uyarıları (Yerel su baskını, toprak kayması, görüş mesafesinin artması, trafik kesintileri vb.) durumunda dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji’den yeni uyarı geldi! Önümüzdeki 1 haftaya dikkat Meteoroloji’den yeni uyarı geldi! Önümüzdeki 1 haftaya dikkat

Akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in doğu kesiminde batı ve kuzeybatı, Ege kıyılarında ise güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) beklendiğinden dikkatli olunması tavsiye ediliyor.

Olası bozulmaların karşılanması (çatı çökmeleri, ağaçların azalması, ulaşımın aksaması vb.) engellenmeleri gerekmektedir. Böyle olması gerekiyor. (habertürk)

Editör: Haber Merkezi