Muğla'nın Milas ilçesinde meydana gelen orman yangını, itfaiye ve orman ekiplerinin yoğun çabaları sonucu nihayet kontrol altına alındı. Yangının çıkış anına dair çıkan görüntüler ise sabotaj ihtimalini güçlendirdi.

Milas'ın Ören Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün saat 15.30 sularında başlayan yangın, ekiplerin havadan ve karadan bir araya getirdiği koordineli çabalara rağmen ancak söndürülebildi.

Bodrum, Dalyan ve Marmaris için şimdilik İhaleler iptal edildi Bodrum, Dalyan ve Marmaris için şimdilik İhaleler iptal edildi

YANGININ ÇIKIŞ ANI KAMERADA

Söz konusu yangına havadan 6 helikopter ve 4 uçak, karadan ise 22 arazöz, 8 su tankeri, 3 dozer ve sayısız yangın söndürme ekibiyle müdahale edildi.

Hava karardıktan sonra ise gece görüş yeteneğine sahip helikopterler de destek vererek çalışmaları sürdürdü. Yangının çıkış anına ait ilginç görüntüler ise şimdi günışığına çıktı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde, yangının ilk alev aldığı bölgede bir aracın hızla uzaklaştığı görülüyor.

Olayla ilgili soruşturma derinleştirilirken, yetkililer yangının potansiyel bir sabotaj sonucu çıkmış olabileceği ihtimalini değerlendiriyor. Soruşturma devam ederken, yangının çıkışına dair elde edilen görüntüler de kanıt niteliği taşıyor.(karar)

Editör: Haber Merkezi