Mısır’da yıllardır tartışılan çarşaf yasağı uygulamaya sokuldu. Buna göre resmi ve özel okullarda öğrenciler çarşaf giyemeyecek. Söz konusu yasak ülkenin resmi gazetesi Akbar Al Jum’da yayınlandı. Öğrencilerin başörtüsü takması ise kendi isteklerine bağlı olarak serbest.

Mısır’da kadınların çoğu başörtüsü kullanıyor. Nikap kullananların sayısı ise sınırlı. Ancak çarşaf yasağı ülkede siyasi tartışmalara neden oluyor. Sisi’nin askeri darbeyle Mısır’da yönetimi ele almasından sonra eski Devlet Başkanı Muhammet Mursi’nin de mensubu olduğu Müslüman Kardeşler teşkilatı terörist organizasyon olarak ilan edilmişti. Yasağın bu yönüyle sembolik hedefi Müslüman kardeşler.

Sisi taraftarı olarak bilinen Talk Show sunucusu Ahmet Mussa yasağı Müslüman Kardeşler’i ima ederek ‘’Aşırıcılığın yok edilmesi yönünde önemli bir adım “ olarak nitelendirdi. Sosyal medyada da yasağın taraftarları ve karşıtlara arasında tartışmalar yaşanıyor.

Muhammet isimli bir kullanıcı X platformunda “İnsanlar öfkeli. Çünkü yasağa yönelik bir gerekçe açıklanmadı. Bu bir tiran uygulaması“ derken. Al Masri adındaki bir kullanıcı bu kişiye yazdığı cevapta “Taliban ve IS taraftarları haricinde kimse öfkeli değil‘‘ dedi..

Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Sisi taraftarları da burka türü kıyafetlerin kamusal alanda kullanılmasına karşı olmakla birlikte tesettürü uyma konusunda hassasiyetleri olduğu biliniyor. (karar)

Editör: Haber Merkezi