Ankara'da yaşayan 50 yaşındaki Menekşe Doğanay, eşi Mustafa Doğanay'ın 21 yıl önce Cumhuriyet'in 100. yılı için yazdığı mektubu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) tarafından başlatılan 'Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılına Mektup Kampanyası' kapsamında teslim aldı. Eşini 10 yıl önce kaybeden Doğanay, mektubu okurken büyük bir duygu seli yaşadı.

21 yıl önce, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel olarak başlatılan mektup kampanyası çerçevesinde yazılan yaklaşık 40 bin mektup, 21 yılın ardından adreslerine teslim edilmeye başlandı. Bu özel kampanyanın bir parçası olarak yazılan mektuplardan biri, Menekşe Doğanay'ın doktor eşi Mustafa Doğanay'a yazdığı mektuptu.

Niğde'de Uyuşturucu Operasyonunda 14 Zanlı Tutuklandı Niğde'de Uyuşturucu Operasyonunda 14 Zanlı Tutuklandı

Ancak, mektubu teslim etmek üzere Menekşe Doğanay'ın evine giden görevliler, eşinin 10 yıl önce hayatını kaybettiğini öğrendi. Mektubu teslim alırken büyük bir sürprizle karşılaşan Menekşe Doğanay, kendi yazdığı mektubun yanı sıra eşinin ona gizlice yazdığı bir mektupla da karşılaştı.

Menekşe Doğanay, eşinin gizli mektubunu okurken duygu dolu anlar yaşadı. Eşinin 10 yıl önce kaybının ardından bu özel mektubu almanın onun için çok kıymetli olduğunu dile getirdi. Menekşe Doğan, "Şu an bu mektup bana sürpriz oldu. Mektubu o kapatmıştı. İçerisinde Onunda bana mektup yazdığı mektup olduğunu hiç  bilmiyordum. Eşimi 10 yıl önce kaybettim. O zaman küçük kızım 16 aylıktı. Bu mektup kızlarım için de benim için de çok kıymetli. Bu coğrafyada yaşadığım için çok şanslıyım. Gerçekten yoğun duygular içerisindeyim" dedi.

Menekşe Doğanay ayrıca kendi eşine yazdığı mektubu da okuyarak, "Şu an alıcısı olmayan bir mektup. Eşim 10 yıl önce vefat etti. O zaman bu mektubu ben eşime yazmıştım. Bu mektup sevgi ile değer ile yazıldı. Şimdi bu mektubu aldığım için çok mutlu oldum. PTT’mize çok teşekkür ederim. Gerçekten benim için çok kıymetli bir mektup. Yalnız bir anne olarak bir kadın olarak, iki tane kız çocuğu olarak, Cumhuriyet olan bu topraklarda yaşadığım için çok gururlu ve onurluyum" ifadelerini kullandı.

Bu duygusal anlar, 21 yıl sonra teslim edilen bu özel mektubun ne kadar anlamlı ve değerli olduğunu bir kez daha gösterdi.(Halk)

Editör: Haber Merkezi