Putin'e Göre Küreselleşme Modeli Derin Bir Krize Girdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batılı ülkelerin kendi çıkarları doğrultusunda oluşturduğu küreselleşme modelinin "kullanışlılığını yitirdiğini ve derin bir krize girdiğini" belirtti. Putin, uluslararası ilişkilerde yeni, daha adil bir sistem oluştuğuna inanıyor.

Brezilya'da sel felaketi: 39 kişi yaşamını yitirdi, 68 kişi kayıp! Brezilya'da sel felaketi: 39 kişi yaşamını yitirdi, 68 kişi kayıp!

Uluslararası "Primakov Okumaları" Forumu katılımcılarına video mesaj gönderen Putin, Batılı devletlerin oluşturduğu küreselleşme modelinin geçerliliğini yitirdiğini ve derin bir krize girdiğini vurguladı. Putin'e göre, dünya çoğunluğunun ihtiyaçlarını karşılayan yeni, daha adil ve demokratik bir uluslararası ilişkiler sistemi ortaya çıkıyor.

Rus lider, bazı ülkelerin güçlerini korumak amacıyla şantaj ve güçlü baskı uygulayarak uluslararası hukuk sistemini değiştirmeye çalıştığını ifade etti. Putin, bu eğilimin Ukrayna çevresindeki krizi ve Filistin-İsrail çatışmasının tırmanışını tetiklediğini belirtti.

"Primakov Okumaları" Forumu, uluslararası ilişkiler ve küresel ekonomi alanındaki uzmanların, diplomatların ve politikacıların katıldığı yıllık bir uluslararası toplantı olarak biliniyor. Forum, eski Rusya Dışişleri Bakanı ve eski hükümet başkanı Evgeni Primakov'un anısına düzenlenmektedir.(Haberglobal)

Editör: Haber Merkezi