Filistinli 38 yaşındaki baba Ahmed Felyuna, İsrail'in hava saldırılarında hayatını kaybeden 3 aylık kızının cesedini Şifa Hastanesi yıkıntıları arasında aramaya çalışıyor.

Ailesinin su araması sırasında geçen aralık ayında İsrail bombardımanında ayaklarından yaralanan Felyuna, hastanenin bulunduğu bölgede koltuk değneğiyle cesedinin bulunması için aramalarını sürdürüyor ve kızını son kez görmek istiyor.

Felyuna, hastaneye ulaştığında, askerlerin hastane çevresindeki mezarlıklara zarar verdiğini fark ederek acısının katmerlendiğini belirtti. İsrail güçlerinin hastane yakınlarındaki mezarları dağıttığını gören Felyuna, üzüntüsünü ifade etti.

Filistinlilerin hastane bahçesine defnedilmek zorunda kaldığına dikkat çeken Felyuna, İsrail'in saldırıları sonucunda mezarların birbirine karıştığını ve kurbanların cesetlerinin birbirine karıştığını dile getirdi.

1 Mayıs Taksim yasağı dünya basınında 1 Mayıs Taksim yasağı dünya basınında

Kızını bulmak için ısrarla aradığını söyleyen Felyuna, geçen aralık ayında İsrail bombardımanında yaralandığını ve parmaklarını kaybettiğini ancak kızının cesedini bulmak için çabaladığını belirtti.

Felyuna'nın babası Muhammed ise oğlunun çabalarını desteklediğini ve kızının cesedinin bulunması için umutlu olduğunu ifade etti.

Şifa Hastanesi'ne yapılan İsrail baskını sonrasında geriye yıkım ve katliam kaldığını belirten görgü tanıkları, hastanenin tamamen tahrip edildiğini ve hizmet dışı bırakıldığını aktardılar. İsrail ordusu, hastanenin tüneller ve cephanelikler bulunduğu iddiasıyla baskın düzenlemiş, ancak bu iddiaları kanıtlayacak deliller sunamamıştı.

Kaynak: HABERLER.COM