Kılıçdaroğlu iktidara sert çıktı: Ne uğruna yapıyorsunuz bunları? Biraz daha çalmak çırpmak için

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Elazığ'da yapacağı grup toplantısı öncesinde AKP İl Başkanı tarafından billboardlara asılan ve Kılıçdaroğlu’nu hedef alan afişler yerinde kalırken, CHP teşkilatının astığı ‘hoş geldin’ pankartları toplatıldı.

AKP Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım tarafından yapıldığı ileri sürülen ve kentin işlek alanlarında yer alan bilboardlara CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun söylediği öne sürülen “Selahattin Demritaş göğsüne şeref madalyası takacağım”, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in, “2023 seçimlerini kazanırsak, HDP’ye bakanlık verilebilir” CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun “İktidara gelirsek İHA e SİHA üretimi duracak!” sözlerinin asıldığı görüldüğü.

KILIÇDAROĞLU’NDAN SERT TEPKİ

Kılıçdaroğlu ise afişlerden bir tanesinin önünde fotoğraf çektirerek sosyal medya hesabından paylaştı.

Mesajında iktidara sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Bay Kemal'in şehre ziyaretini provoke etmek için, her yeri bunlarla donatmışlar. İnanın genelde hiç umursamam Saray provokasyonlarını; ancak üzücü olan şey şu ki, bu ucuz provokasyonlar yapılırken, yurttaşlarımızın kırılan kalplerinin ne olacağını kimse düşünmüyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Teröre destek devam ederse DEM parti kapatılabilir Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Teröre destek devam ederse DEM parti kapatılabilir

Ne uğruna yapıyorsunuz bunları? Biraz daha çalmak çırpmak için. Yurttaşlarımıza hakaretler etmeye, ayrıştırmaya değer mi ey saray? Gözünüz ne zaman doyacak sizin? Üç günlük, hepimizin ancak biçare olduğu bu dünyada, bu kavga hiç mi bitmesin istiyorsunuz?

Sizinle bizim aramızda bir temel fark var. Biz vatanseveriz, siz ise oy için her bir şeyin mübah olduğunu düşünen fırsatçılar. Vatanseverler oy için ülkesinin insanını devletine küstürmez. Neyleyim o oyları? Batsın bu ayrımcılık! Batsın bu diliniz!

Biz barışacağız. Vallahi de billahi de barışacağız! İnadına can cana, yan yana olacağız. Başaracağız biz bunu. Bize nasip olacak göreceksiniz. İnadına et ile tırnak olmaya devam edeceğiz. İnadına helalleşeceğiz. İnadına hep beraber, hep beraber.”

Bay Kemal’in şehre ziyaretini provoke etmek için, her yeri bunlarla donatmışlar. İnanın genelde hiç umursamam Saray provokasyonlarını; ancak üzücü olan şey şu ki, bu ucuz provokasyonlar yapılırken, yurttaşlarımızın kırılan kalplerinin ne olacağını kimse düşünmüyor. pic.twitter.com/EjnoKeDJNN

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) September 19, 2022
Editör: Haber Merkezi