Kılıçdaroğlu: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın hakkını teslim etmemiz gerekiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da katıldığı bir etkinlikte "Bizim belediye başkanlarımız özellikle de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız bütün engelleri aşar ve halkına hizmet verir" dedi.

Haber Merkezi
Haber Merkezi
Editör
Yayınlanma
2 Dk Okunma Süresi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da katıldığı bir etkinlikte "Bizim belediye başkanlarımız özellikle de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız bütün engelleri aşar ve halkına hizmet verir" dedi.

Konuşmasına "Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu beğenmiyorsanız, bu sistem bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti için bir beka sorunu diyorsanız her birimize tarihsel bir sorumluluk düşüyor" diyerek başlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu sorumluluğu yerine getirdiğimiz an itibariyle Türkiye'nin önünü açacağız." dedi:

"Milletimizin önündeki seçimlerde, milletimiz bunun ne demek olduğunu gösterecek. Buna yürekten inanıyorum. Şişli'den söz ederken elbette ki diğer belediye başkanlarımız da çalışıyor ama İstanbul'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın hakkını da teslim etmemiz gerekiyor. Sadece sofra alanında değil, metrosundan, can dostlara kadar İstanbulluların yaşanabilir bir kentte yaşamaları için elinden gelen bütün çabayı gösteriyor. Evet engeller çıkarıldığını biliyorum. Bizim belediye başkanlarımız özellikle de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız bütün engelleri aşar ve halkına hizmet verir. Tekrar hepinizin huzurunda belediye başkanlarıma yürekten teşekkür ediyorum."

Erdoğan: 'Yeter söz milletindir' sloganına çökmeye çalışanlar var

Erdoğan

KAYNAK,GETTY IMAGES

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Cumartesi günü Aydın'da toplu açılış töreninde konuştu.

14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlerde Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ima eden Erdoğan, daha önce söylediği "14 Mayıs Kemal'in bay bay Kemal olacağı gündür" ifadelerini kullandı ve ekledi:

"Bırakın dirisine ölüsüne bile tahammül edemedikleri Menderes'in aziz hatırasını kirletecek bir yüzsüzlükle onun 'yeter söz milletindir' sloganına çökmeye çalışanlar var. Kim bu? Bay bay Kemal. Yahu bay bay Kemal hangi yüzle kalkıp da utanmadan Menderes'e ait olan 'yeter söz milletindir' ifadesine çöküyor. Ne yüzsüzsün ya. Bunu bir de partisinin binasına asıyor. Bay Kemal, rahmetliden sonra slogan bize aittir."

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Teröre destek devam ederse DEM parti kapatılabilir Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Teröre destek devam ederse DEM parti kapatılabilir
Editör: Haber Merkezi
Editör Hakkında
Yorumlar