Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alan açıklamalarına CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'ten sert bir tepki geldi.

Soylu'nun görev yaptığı dönemde İBB'yi hedef alan söylemlerine ilişkin açılan soruşturma tutanağına avukatının savunması, siyasiler arasında gerilime neden oldu.

Soruşturma tutanağına göre, Soylu'nun avukatı, "Müvekkilim İçişleri Bakanıdır, hazırlanan rapor doğrultusunda elindeki bilgileri siyaset yapma özgürlüğü ve düşünce ve kanaat açıklama özgürlüğü kapsamında açıklamıştır" dedi.

Bu savunma, siyasetçilerden tepki almaya devam ediyor.

CHP'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: CHP sıkılı yumruklarla değil akılla ve rahat bir yürekle önündeki döneme bakıyor CHP'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: CHP sıkılı yumruklarla değil akılla ve rahat bir yürekle önündeki döneme bakıyor

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, açıklamasında, "Utanmadan sıkılmadan yalan söyledi, şimdi yan çiziyor. Dönemin içişleri bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 550 kişinin, çeşitli ‘terör’ örgütleri ile ilişkili olduğunu öne sürmüştü.

İBB çalışanı  ‘3 kuruşluk’ tazminat davası açmıştı. Bakın iftiradan, kumpastan medet umanlar açılan davaya ilişkin savunmasında ne demişler; 'siyaset yapma özgürlüğü ve düşünce ve kanaat açıklama özgürlüğü kapsamında söyledim'" diyerek tepkisini dile getirdi.

Çelik, açıklamasında, "İftira siyaset mi? Alenen yalan söylemek, insanları töhmet altında bırakmak düşünce özgürlüğü mü? 2024 Yerel Seçimlerinde yine iftiralara, montaj videolara, sahte broşürlere karşı yarışacağız! Ancak halkımız bu zihniyeti artık tanıyor, kazanacağız!" şeklinde konuştu.

Kaynak: cumhuriyet