Pirinç fiyatları 15 yılın en yüksek seviyesini gördü! Pirinç fiyatları 15 yılın en yüksek seviyesini gördü!

SPK Başkanı Gönül: "Yüksek Karlı Gizli Fon" Davası Tamamen Dolandırıcılık

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, "yüksek karlı gizli fon" davasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, ekonomi alanında düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sırasında CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay'ın "yüksek karlı gizli fon vaadiyle yaşanan dolandırıcılık" davasını gündeme getirmesi üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Gönül, konuyla ilgili olarak, "Söz konusu olay, bir dolandırıcılık olayı. Sermaye Piyasası mevzuatına göre bir fon değil bu, tamamen dolandırıcılık. Adının fon olması, fon olarak lanse edilmesi mevzuatımızdaki fonu kapsamıyor." dedi.

SPK Başkanı, olayın fon olarak adlandırılmasının, mevzuatlarına uygun bir tanımlama olmadığını vurgulayarak, bu tür dolandırıcılık olaylarının ciddiye alınması gerektiğini belirtti. Ayrıca, söz konusu dolandırıcılık vakasıyla ilgili olarak soruşturma açılıp açılmayacağına dair bilgi vermedi ancak SPK'nın bu tür durumları yakından takip ettiğini ifade etti.

Öte yandan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan görüşmelerde, ekonomi alanındaki düzenlemelerin detaylı bir şekilde ele alındığı ve SPK'nın rolünün ön plana çıktığı gözlendi. SPK Başkanı Gönül, dolandırıcılık olayının kamuoyunda duyulmasıyla birlikte, yatırımcıların daha dikkatli olmaları ve finansal işlemlerini güvenilir kaynaklar üzerinden yapmaları konusunda uyarılarda bulundu.(Dünya)

Editör: Haber Merkezi