Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, T24 muhabiri Asuman Aranca'nın "Sinan Ateş cinayeti dosyasındaki bilirkişi raporuna T24 ulaştı: Ateş’in adresini Ülkü Ocakları Başkanı istemiş!" başlıklı haberinden dolayı soruşturma başlattı.

Savcılık, haberin adli soruşturmanın gizliliği kuralına ve kısıtlama kararına aykırı olduğunu belirterek, masumiyet karinesini zedeleyebileceği, delillerin karartılmasına ve maddi gerçeğin ortaya çıkmasını engellemeye elverişli olduğunu savundu.

Açıklamada,"Söz konusu haber ve benzeri paylaşımlarda bulunarak soruşturma kapsamında, gizli tutulması gereken kararların ve yapılan işlemlerin gizliliğini ihlal eden, açıklayan kişi veya kişiler hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığımızca 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 285. maddesi kapsamında Gizliliğin İhlali suçundan re’sen soruşturma başlatılmıştır.”denildi.

Eğlence merkezinde bir silahlı saldırı daha yaşandı: 2 günde 2 yaralı! Eğlence merkezinde bir silahlı saldırı daha yaşandı: 2 günde 2 yaralı!

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, bu soruşturmanın Sinan Ateş cinayetiyle ilgili süregelen kısıtlamalarda bir güven inşa etmeyeceğini ve gerçeğin peşinde olan gazetecilere yönelik "gizliliği ihlal" suçlamasının adaleti güçlendirmenin iyi bir yolu olmadığını belirtti.

Kaynak: bianet