Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye Beşiktaş'ın 5 Ekim'de kendi stadyumunda İsviçre temsilcisi Lugano ile oynadığı maçta küfür edildiği iddiasıyla ilgili olarak 41 kişi hakkında kamu davası açıldı. İddianamede, şüphelilere "hakaret içeren tezahürat, kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret" suçlamaları yöneltildi.

Savcılığın resen başlattığı dava, İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Şüphelilerin, Beşiktaş Tüpraş Stadyumu'nda oynanan UEFA Konferans Ligi maçında Mehmet Büyükekşi'ye yönelik yapılan küfürlü tezahüratlar nedeniyle yargılanacakları belirtildi.

İskenderun'da Tarihi Bina Yangında Harabeye Döndü İskenderun'da Tarihi Bina Yangında Harabeye Döndü

İddianamede, şüphelilerin kimlik tespitlerinin stadyum kameraları aracılığıyla yapıldığı ifade edilirken, dokuz şüpheli küfürlü tezahürata eşlik ettiklerini, 32'si ise çeşitli gerekçelerle tezahürata katılmadıklarını beyan etti.

Bazı şüpheliler ise maça gitmediklerini savunurken bir diğeri tezahüratları önlemek için görevlilere yardım ettiğini iddia etti.

Suçlamaları reddeden şüphelilerin beyanları, kamera görüntüleri ve kolluk tutanakları gerekçe gösterilerek kabul edilmedi. Savcı, şüphelilere 1 yıl 2 aydan 2,5 yıla kadar hapis cezası ve adli para cezası talep etti.

Ayrıca, mahkumiyet durumunda şüphelilerin belirli bir süre spor müsabakalarını izlemekten men edilmeleri ve spor yöneticiliği gibi görevlerden men edilmeleri talep edildi.

Hatırlatmak gerekirse, Mehmet Büyükekşi'nin maç sırasında stadyumu terk etmesi, olaylı bir şekilde Ahmet Nur Çebi'ye tepki gösterdiği anlarla gündeme gelmişti. Büyükekşi, parmak salladığı iddialarını reddetmiş ve olayın detaylarını açıklamıştı.

Kaynak: t24