31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere sayılı günler kala, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay adayı Gökhan Zan'ın adaylıktan çekildiğini açıkladı. TİP, "Partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır" diyerek Zan'ın adaylığını geri çektiğini belirtti. Ancak, Gökhan Zan bu açıklamaya karşı çıkarak, "Şantajla, montajla tehdide boyun eğmeyeceğim. Adayım ve çekilmiyorum" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti seçiminde başkanlık 3.tura kaldı İYİ Parti seçiminde başkanlık 3.tura kaldı

Kesin aday listeleri 3 Mart'ta ilan edildiği ve oy pusulalarının basımına başlandığı için, Zan'ın adı TİP ambleminin altında yer alacak. Bu durum, TİP'in Zan'ın adaylığını fiilen geri çektiği anlamına geliyor.

Konuya ilişkin yasal mevzuat, Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun’un 16. maddesinde açıklanmıştır. Buna göre, adaylığı kesinleştikten sonra istifa eden adayların istifaları seçim sonuna kadar dikkate alınmaz. Ancak, bu gibi durumlarda seçilen adaylar istifa ettiklerinde, yerlerine kendilerinden sonra gelen adaylar seçilmiş sayılır. Ölüm durumunda da aynı kural geçerlidir.

Kaynak: CUMHURİYET