İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI KATZ ERDOĞAN'I HEDEF ALDI İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI KATZ ERDOĞAN'I HEDEF ALDI

Ukrayna, yaptığı açıklamada, aylarca süren yoğun çatışmaların ardından askerlerini doğudaki Avdiyivka kasabasının bazı kısımlarındaki daha iyi konumlara çekeceğini ve savaşta tecrübeli yedek güçlerin de savaşa katılacağını söyledi.

Reuters'in haberine göre Rusya, Ukrayna'yı tamamen işgal ettikten yaklaşık iki yıl sonra Avdiivka'yı kuşatıp ele geçirmeye çalışıyor ve Kiev'in şehir üzerindeki kontrolü, tedarik hatları tehdit edildiğinden giderek daha sallantılı görünüyor.

Avdiyivka'nın ele geçirilmesi, Rusya'nın endüstriyel Donbas bölgesini oluşturan iki eyaletin tam kontrolünü ele geçirme hedefi açısından hayati önem taşıyor ve Başkan Vladimir Putin'e gelecek ay yeniden seçilmek isteyen seçmenlere karşı bir savaş alanı zaferi sağlayabilir.

"AVDİYİVKA'DA MÜMKÜN OLAN HER ŞEYİ YAPIYORUZ"

Ukrayna askeri sözcüsü Dmytro Lykhoviy, televizyonda yayınlanan yorumlarında şunları söyledi: "Avdiyivka'nın bazı yerlerinde birliklerimizi daha avantajlı konumlara kaydırmak, bazı yerlerde de (Rusları) mevzilerinden çıkarmak için bir manevra yapılıyor. Dolayısıyla tüm bunlarla ilgili en önemli duyuru, Avdiyivka'ya malzeme getirmenin ve oradan tahliyenin zor olduğudur" dedi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy video konuşmasında şunları söyledi: "Avdiyivka cephesindeki askerlerimizin mümkün olduğu kadar çok Ukraynalının hayatını koruyacak yeterli idari ve teknolojik yeteneklere sahip olmasını sağlamak için mümkün olan her şeyi yapıyoruz."

Ukrayna'nın en önemli muharebe birimlerinden biri olan Üçüncü Taarruz Tugayı'nın, Kiev'in buradaki birliklerini takviye etmek üzere Avdiyivka'ya gönderildiğini söyledi.

Taarruz piyadelerinden oluşan tugay, Avdiyivka'daki durumun "cehennem", "tehdit edici ve istikrarsız" olduğunu söyledi ancak şehrin bazı bölgelerinde Rus kuvvetlerine saldırarak ağır kayıplara yol açtı.

Kaynak: karar