Yılbaşı sabahı vücudu nasıl canlandırıp enerji dolu bir gün geçirebileceğiniz konusunda tavsiyeler veren Medicana Sağlık Grubu beslenme ve diyet bölümü uzmanlarından Diyetisyen Çağrı Yüksel şunları söyledi:

“Yılbaşı gecesi tükettiğiniz yiyecek ve içeceklerin enerji, karbonhidrat ve tuz içeriğini dikkate alın ve aç kalmadan kendinizi beslemek için daha hafif, tuzsuz yiyeceklerle uygun öğünler oluşturun. Bol miktarda sebze ve az yağlı protein tüketin.

Yılın ilk gününde sebzelerden zengin salatalar, yumurta, balık gibi yağsız hayvansal proteinler ve mevsim meyveleri ile yeterli ve dengeli öğünler oluşturun.

Su tüketiminizi dengeli tutun. Karbonhidrat ve tuz içeren gıdaların aşırı tüketimi nedeniyle vücudunuz su tutabilir. Bu nedenle gün boyu su tüketiminizi dengeleme konusunda kendinizi rahat hissedebilirsiniz.

Dikkat Pazartesi Günü Başlıyor: 10 Soruda Hastanede "Onaylı Randevu" Dikkat Pazartesi Günü Başlıyor: 10 Soruda Hastanede "Onaylı Randevu"

Bitki çayları vücuda iyi gelebilir: Mideyi sakinleştirmek için rezene, anason gibi bitki çaylarını, vücudu rahatlatmak için ise melisa ve papatya gibi bitki çaylarını 1-2 bardağı aşmadan tercih edebilirsiniz. “Kafeinli içeceklerden de uzak durmalısınız.”

Yüksel, yemeklerin yavaş yenilmesi ve iyi çiğnenmesi gerektiğini kaydederek, "Unutmayın ki sağlıklı bir başlangıç, yeni yılda sağlıklı alışkanlıkların temelini atmanıza yardımcı olabilir."

Kaynak: KARAR