"Zonguldak'ta Kaybolan Gemi Mürettebatı İçin Arama Çalışmaları Olumsuz Hava Koşullarında Durduruldu"

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında yaşanan trajik olayın ardından, 'Kafkametler' isimli kuru yük gemisinin batması sonucu kaybolan 7 mürettebatın arama çalışmaları 7. gününde olumsuz hava koşulları nedeniyle durduruldu. Şiddetli yağış ve fırtına sonucu mendireğe çarparak batan gemide, 5 mürettebatın cansız bedenine ulaşıldı. Ancak, kayıp 7 mürettebatı bulmak için yapılan çalışmalar, hava muhalefeti nedeniyle ara verildi.

Bölgede kayıp olan Cemal Turan, telsiz zabiti Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2. makinist Göksel Özel, Satılmış Uslu, Mustafa Nacar ve Ömer Hebip için hummalı bir arama süreci devam ediyor. Sabah saatlerinde etkili olan rüzgar, dalgıç ekiplerini gemiye inerek kayıp mürettebatın izini sürmeye zorlasa da, öğle saatlerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışmalar geçici olarak durduruldu.

Kendini yaralayan Dilan Polat Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi Kendini yaralayan Dilan Polat Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi

Askeri gemi ve dalgıçların limana geri döndüğü öğrenilirken, zaman zaman alanda bot ve helikopter aracılığıyla yüzey aramalarının sürdüğü belirtiliyor.

Geminin kayıp mürettebatından Hıfzı Tarhan, Tamer Özer ve Cüneyt Aygen'in cansız bedenlerine dün ulaşıldı. Bu acı kayıpların ardından, diğer kayıp mürettebatın bulunması için yapılan çalışmalar hava muhalefeti sebebiyle ertelenmiş durumda. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli fırtına uyarısı sonrası ilçede alınan tedbirler artırıldı.(Karar)

Editör: Haber Merkezi