Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu, Özgür Özel başkanlığında toplandı. Toplantının gündeminde, yerel seçimlerde aday belirleme süreci bulunmaktadır.

Toplantı nedeniyle CHP Genel Merkezi'ne ziyaretçi girişi yasaklandı ve toplantı salonuna sinyal bozucu konuldu. Toplantının başlama saati, İzmir adayının değerlendirilmesi nedeniyle geciktiği ifade edildi.

Kulis bilgilerine göre, toplantıda Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylığının geri çekilmesi gündeme geldi. Bu durumun, Savaş'ın aldığı olumsuz anket sonuçlarından kaynaklandığı ve yaşanan deprem sonrası tepki çektiği belirtiliyor.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, daha önce yaptığı açıklamada Lütfü Savaş'ın adaylığının çekilmeyeceğini belirtmişti.

Toplantıda ayrıca, daha önce açıklanan Hatay, Antalya Konyaaltı, Mersin Mezitli ve Tekirdağ adaylarının geri çekilmesi de gündeme geldiği öğrenildi. Parti Meclisi toplantısı sonrasında ise Antalya'da Muhittin Böcek'in, Muğla'da Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın adaylıklarının duyurulabileceği belirtiliyor.

Ataşehir için ise eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in aday gösterilebileceği ifade ediliyor.

Steinmeier'a  Erdoğan’dan ‘İsrail’le ticaret’ çıkışı! Steinmeier'a Erdoğan’dan ‘İsrail’le ticaret’ çıkışı!

CHP'li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın, toplantı devam ederken aday adaylığından çekildiği açıklaması da yapıldı. Gürkan, adayın ön seçimle belirlenmesini ve ön seçime katılmayacağını belirtti.

CHP'nin İzmir adaylığı için ise Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve Buğra Gökce'nin konuşulduğu, Muğla için ise Burak Erbay ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın isimlerinin geçtiği ifade ediliyor.

Kaynak: cumhuriyet