CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 14 büyükşehir ve il belediye başkan adayının yer aldığı tanıtım videosunu, "İşimiz, gücümüz Türkiye" notuyla paylaştı. Barış Manço'nun "Anlıyorsun değil mi" eserinden uyarlanan şarkıda "Gücümüz Türkiye, işimiz belediye" sloganı tekrarlanırken, videonun klibinde CHP'li büyükşehir belediye başkanları ve adayları yer aldı.

Videoda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Candan Yüceer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay'ın yurttaşlarla bir araya geldiği görüntülere yer verildi.

Ancak, tanıtımda adaylığı tartışmalara neden olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş'ın ve Özel'in birlikte yer almayışı dikkat çekti.

AKP İl Meclis Üyesi İbrahim Efe'ye disiplin soruşturması başlatıldı! AKP İl Meclis Üyesi İbrahim Efe'ye disiplin soruşturması başlatıldı!

Öğrenilen bilgilere göre, reklam çekimleri 5-6-7 Şubat tarihlerinde yapılmış, ancak Lütfü Savaş'ın bu tarihlerde Hatay'dan ayrılamadığı için çekimlere katılamadığı belirtildi.

Lütfü Savaş'ın eksikliği, CHP'nin seçim stratejisi ve aday tercihleri hakkında spekülasyonlara yol açarken, henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: birgün