Eğlence merkezinde bir silahlı saldırı daha yaşandı: 2 günde 2 yaralı! Eğlence merkezinde bir silahlı saldırı daha yaşandı: 2 günde 2 yaralı!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarından Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nin (CİMER) adının kullanılarak, "Kart aidat ve işlem ücreti iadesi" vaadiyle yapılan paylaşımlarda, kullanıcıların e-Devlet bilgilerinin ele geçirilme amaçlandığı belirtildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklama şu şekilde:

"Kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logoları kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine dikkat ediniz. Resmi kurumların bildirimleri haricinde herhangi bir bildirim ve iddiaya itibar etmeyiniz. Son zamanlarda, sosyal medya üzerinden CİMER adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunması önemlidir. 'Kart aidatı ve işlem ücreti iadesi' gibi vaatlerle yapılan paylaşımların linklerinden uzak durunuz. Güvenlik açısından herhangi bir bilgi paylaşımında bulunmadan önce resmi kanallardan doğrulama yapınız."

Vatandaşların güvenliği ve bilgi güvenliğini korumak amacıyla yapılan bu uyarı, benzer dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşların daha bilinçli olmalarını sağlamayı hedeflemektedir.

Kaynak: birgün