Bella Hadid kariyerine ara verdi! Bella Hadid kariyerine ara verdi!

Çin'in kuzeybatısındaki Sincan bölgesinde, Kazakistan, Rusya ve Moğolistan sınırına yakın bir yerde bulunan Hemu köyüne çığ nedeniyle ulaşım birkaç gün boyunca kesildi. Aynı bölgeye bugün çığ düştüğü açıklandı.

Reuters'in haberine göre çığ nedeniyle bölgeden bine yakın turist beldede mahsur kaldı. Bölgede 10 gündür aralıksız kar yağışının etkili olduğu bildirildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle tahliyenin zorlaştığı belirtildi.

Şiddetli kar yağışı, Altay Dağları'nın pitoresk Kanas bölgesine giden geniş yollarda düzinelerce çığ oluşmasına neden oldu ve bazı turistler güvenli bir yere götürüldü.

KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR


Yoğun kar yağışı, döner kar küreme araçlarını kurtarma ve kar temizleme çalışmalarında kullanılamaz hale getirdi. Kurtarma ekipleri kürek ve ekskavatör kullandı.

Altay Karayolu İşletmesi yetkilileri, kurtarma operasyonları için 53 kişi ve 31 grup makine ve ekipmanla organize olduklarını söyledi.

Karayolu İdare Bürosu başkanı Zhao Jinsheng yaptığı açıklamada, "Bu çığ durumu alışılmadık bir durum. Daha önce bu kadar yoğun kar yağışı gördük, ancak hiç bu kadar sık ​​çığ görmemiştik." dedi.

Zhao, çığın vurduğu yolun son dört kilometresindeki yüksek kar miktarı nedeniyle Hemu köyüne erişimi yeniden sağlamak için kar temizleme çalışmalarının bir süre daha devam etmesini beklediğini söyledi.

Kaynak: karar