Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) alınan bilgilere göre, yarın ülke genelinde yağmur etkili olacak. MGM tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdumuzun kuzey, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Van, Gaziantep ve Kilis çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği öngörülüyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ’ın doğusu, Bursa ve Balıkesir'in kuzeyinde, Çanakkale'nin doğusunda, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Adana’nın doğusu, Osmaniye ile Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor.

75 KİLO YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji’den yapılan yağış uyarısında “Yağmurların, Cumartesi sabah saatlerinden ; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ’ın doğusu, Bursa ve Balıkesir'in kuzeyinde, Çanakkale'nin doğusunda, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu ve Adana’nın doğusu, Osmaniye ile Hatay civarlarında yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75) yağış beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında güçlü rüzgar gibi negatifliklere karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

AFAD VE VALİLİK DE UYARDI

Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok kente gök gürültülü sağanak yağış uyarısı! Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok kente gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!

AFAD tarafından yapılan açıklamada da “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 30 Eylül Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ’ın doğusu, Bursa ve Balıkesir'in kuzeyinde, Çanakkale'nin doğusunda Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu civarlarında , Adana’nın doğusu, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yerel olarak güçlü ve çok kuvvetli yağış bekleniyor. Yurttaşlarımızın sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi negatifliklere karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verildi.

İstanbul Valiliği ise yaptığı açıklamada şehirde yaşayan yurttaşları uyardı. Valiliğin açıklamasında “Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre; yağışların yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ’ın doğusunda yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75) olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında güçlü rüzgar gibi negatifliklere karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi. (sözcü)

Editör: Haber Merkezi