AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yalova'da düzenlenen AKP Yalova Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Erdoğan'ın konuşması, muhalefeti sert bir dille eleştirerek öne çıktı.

Erdoğan, muhalefeti hedef alırken özellikle CHP'yi 'terörle' suçladı. "CHP gibi istismar siyaseti yapanların sonu DEM gibi bölücü partilerin elinde oyuncak olmaktır" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Bu zihniyet 18 yıl hapse mahkum olmuş bir siyasetçiyi TBMM'ye taşımak için cezaevlerindeki terör örgüt mensuplarını salmanın hesabını yapıyorlar. 3-5 oy fazla oy almak için hoyratça çiğnenmedik ilke bırakmadılar" şeklinde iddialarda bulundu.

Başdanışman Mehmet Uçum: '50+1' devam ettirilmeli Başdanışman Mehmet Uçum: '50+1' devam ettirilmeli

Kılıçdaroğlu'na da değinen Erdoğan, "Bay Kemal'i günah keçisi ilan edip yalnızlığa iterek başa Özel'i getirerek bölücü örgütün güdümündeki partiyi DEM'lemek oldu" dedi.

Erdoğan, konuşmasının ardından Yalova'nın ilçe adaylarını tanıtarak, 31 Mart yerel seçimleri için partisinin stratejilerini açıkladı. Yerel seçimlerin Türkiye'nin yüzyılına hazırlık süreci olduğunu vurgulayan Erdoğan, AKP'nin hükümet ve belediyeler olarak birlikte çalışarak Yalova'yı daha cazip hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kaynak: cumhuriyet