Türk Kızılayı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSAİD) girişimcilerinin iş birliğiyle sağlanan hazır yemek, su, un, giyim, hijyen malzemeleri, çadır, uyku tulumu, battaniye, barınma malzemeleri, tıbbi ve bebek malzemelerini içeren gıda paketleri, bağışçıların ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla "MARİN" isimli gemiye yüklendi.  
Türk Kızılayı Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, veda töreninde, Gazze'ye en büyük ihtiyaç malzemesi gemisini göndermenin heyecanını yaşadığını söyledi.  
Türkiye'den şu ana kadar 12 uçak ve 6 geminin Gazze'ye gittiğini söyleyen Yılmaz, yardımların büyük kısmının bugün gönderilen gemiden olduğunu vurguladı. 

Yılmaz, MÜSİAD'ın Ramazan öncesi önemli bir kampanya başlattığını söyledi. Yılmaz, "Bu gemi Türk Kızılayın değil, bu İyilik Gemisi. Bu gemi, Türk halkının şefkatini, yardımseverliğini, doğasını, iyiliğini taşıyor. 3 günde ilk önce Mısır'ın El Ariş Limanı'na, oradan da tırlara yüklenerek Gazze'ye bu emanetlerin ulaşmasını sağlayacağız." açıklamasında bulundu.

Fatma Meriç Yılmaz, bu yardımın uzun süreli ve sürekli olarak sağlanmasının önemini anlattı.

Kabine toplandı: Ana gündem öğretmen atamaları Kabine toplandı: Ana gündem öğretmen atamaları

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı da Gazze'de büyük dram ve trajedilerin yaşandığını söyledi.

I M G 0419

Kaynak: TRT