Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ı Vahdettin Köşkü'nde ağırladı.

Kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake de hazır bulundu.

Görüşme öncesi basına kapalı gerçekleşen fotoğraf çekimi sırasında, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake'e yönelik bakışları dikkat çekti. 

Antony Blinken, Türkiye'deki temasları kapsamında önce Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. İstanbul'da bulunan Vahdettin Köşkü'ndeki görüşme, Gazze'deki savaş, insani kriz, İsveç'in NATO'ya katılım süreci, ikili ve bölgesel konuların ele alındığı bir platform oldu.

Murat Kurum Yeşil Dönüşümde Önemli Adımı Açıkladı: İklim Kanunu Murat Kurum Yeşil Dönüşümde Önemli Adımı Açıkladı: İklim Kanunu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Blinken'in buluşmasına Bakan Fidan'ın bakışları damga vurdu

Blinken, İstanbul ziyaretinin ardından Yunanistan'a geçerek bölge turuna başlayacak. Yunanistan'ın yanı sıra Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, İsrail, Filistin ve Mısır'ı ziyaret ederek temaslarda bulunması bekleniyor. Bu ziyaretlerin bölgedeki önemli konularda görüş alışverişi sağlaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Blinken'in buluşmasına Bakan Fidan'ın bakışları damga vurdu

Kaynak: haberler.com