Pek çok ürüne olduğu gibi simit fiyatlarına da İstanbul’da zam geldi. Tanesinin 7,5 TL’den satılan simit artık 10 TL oldu.

Her kalemde yapılan zam simiti de vurdu. İstanbul'da 7.5 TL'den satılan simit artık 10 TL oldu. Çay ise ortalama 15 TL’den satılıyor. Cumhuriyet'te yer alan habere göre beş kişilik bir aile dışarıda sadece üç öğün çay içip simit yese günlük 375 TL harcamak zorunda. Bu da aylık 11 bin 250 TL yapıyor. Asgari ücret ise 11 bin 402 TL.

Mehmet Şimşek'ten Enflasyon Mesajı Mehmet Şimşek'ten Enflasyon Mesajı

Simit 7’den 10 TL’ye çıktı

Seçimden sonra vergi ve akaryakıt zamları halkın temel tüketim ürünlerine yansımaya devam ediyor. Ekmekte zam kavgası sürerken son olarak İstanbul’da simitin satış fiyatı zamlandı. 7 TL’ye satılan 100 gram simit dünden itibaren resmi kararla yüzde 42.85 zamlanarak 10 TL’ye satılmaya başlandı.

Simite gelen zammı duyuran İstanbul Un- İş Esnaf Odası Başkanı Şaban Özdemir, “Maliyet zamları durmazsa yeni zamlar gelecektir. 6 bin TL olan dükkân kiraları 20 bin TL’ye çıktı. TMO’nun piyasaya sattığı ucuz un bitti. Yılbaşında 550-600 lira olan bir çuval un 800 liraya çıktı. Bütün bunlar bizi zamma mecbur kıldı” dedi.

Öte yandan simit yemek de artık hayal olurken Hülya Avşar'ın "Ekonomik krizin herkese ve her kesime mutlaka yansıması oluyor. Gerekirse simit yenecek ama bugünleri de kolay atlatacağız" sözleri akıllara geldi.

Editör: Haber Merkezi