Ticaret Bakanlığı tarafından alınan 6 ay, 6 bin kilometrelik kısıtlama, noterlerde 3'ten fazla araç satışını engelleme gibi önlemler ve bayilerin yıl sonu kampanyalarıyla birlikte araç fiyatları yüzde 25 geriledi. Bu düşüş, ikinci el araç pazarını da ihmal ediyor.

Fiyat avantajını değerlendirmek isteyenler, hafta sonu açık oto pazarlarına akın etti. Araçlarını çıkarmak isteyenler, yaşanan düşüşlerden daha fazla etkilenmek için harekete geçerler, fiyatların daha da düşmeyeceğini düşünen alıcılar ise uygun araçları bulabilmek için çaba sarf etti. Bu dinamik, ikinci el otomobilin hareketliliği artırıldı.

FİYATLAR YILBAŞINDAN SONRA YÜKSELEBİLİR

Bakan Şimşek 'talimatı verdim' diyerek duyurdu: Kapatılıyor Bakan Şimşek 'talimatı verdim' diyerek duyurdu: Kapatılıyor

Oto pazarındaki yoğunluk sırasında satıcılar, birçok kişinin şu anda fiyat sorduğunu ancak henüz alım yapmadığını ifade ediyor. Satıcılar, düşen fiyatların normal şartlarda tekrar yukarıya doğru bir seyir izlemeyeceğini belirtiyor.

Ayrıca düşük fiyatlı araç sahibi olmak isteyenler için bir satın alma fırsatı sunulmaya çalışılıyor. Bu durum, potansiyel alıcıların daha karlılık koşulları aracı sahibi olma değerleri değerlendirmelerine olanak sağlamaktadır.(karar)

Editör: Haber Merkezi