Ankara'nın Etimesgut ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) belediye başkan adayı olarak gösterilen ünlü tiyatro oyuncusu Erdal Beşikçioğlu, yapılan anketlerde ön plana çıktı.

Araştırma şirketi AREA tarafından gerçekleştirilen ankette, Beşikçioğlu'nun rakibi MHP'li Enver Demirel'i geride bıraktığı görüldü.

Başdanışman Mehmet Uçum: '50+1' devam ettirilmeli Başdanışman Mehmet Uçum: '50+1' devam ettirilmeli

Anket sonuçlarına göre, Etimesgutlulara yöneltilen "Etimesgut Belediye Başkanlığı seçiminde oy tercihiniz nasıl olur?" sorusuna katılımcıların yüzde 38.7'si Erdal Beşikçioğlu'nu tercih etti.

Rakibi Enver Demirel'e oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 36.9 olarak belirlendi.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde MHP'nin yüzde 40.6 ile birinci parti olduğu ilçede, CHP'nin bu seçimde öne geçtiği görülüyor.

Ancak, ilginç bir şekilde yapılan ikinci bir ankette, "31 Mart 2024 Etimesgut Belediye Başkanlığı seçimlerini sizce hangi parti kazanır?" sorusuna verilen yanıtlar, MHP'nin kazanacağı düşüncesini ortaya koydu.

Bu durum, CHP'nin, Erdal Beşikçioğlu'nun bireysel popülerliği üzerinden seçmenleri kazanmada başarılı olmasına rağmen, parti olarak seçimi kazanabilme noktasında daha fazla çalışma yapması gerektiği şeklinde yorumlandı.

Kaynak: cumhuriyet