Elementi: Hava

Niteliği: Sabit

Gezegeni: Satürn

Rengi: Mavi yeşil

Taşı: Akuamarin

Günü: Cumartesi

Kova Burcunun Özellikleri: Nazik ve arkadaş canlısı, girişken, yenilikçi, sıradışı, marjinal

Kova Erkeği: Dışarıyı ev ortamına tercih eden, arkadaşlıkları aileden önce gelen farklı ve sıra dışı erkeklerdir. Zekaları ve akılcılıklarıyla yol gösterirler, vizyoner bakış açılarıyla yaşadıkları toplumu etkilerler.

Kova Kadını: Farklıdır, sıra dışıdır, zekidir. Ona ayak uydurmak hiç de kolay değil, bulunduğu ortamla kendi uyumunu kendisi yaratıyor. Oldukça girişken ve arkadaş canlısı olmalarına rağmen partner seçmek zordur. Teknolojik cihaz ve araçlar önemlidir.

Tarzı: Özgün ve yenilikçi tasarımlar, son teknoloji ve ultra modern çizgiler, teknolojiyi çağrıştıran detay ve aksesuarlar, çağın ötesinde giyinme anlayışı, çılgın ve sıra dışı giysiler...

Bedende temsil ettiği bölge: Ayak bileği, kan dolaşımı

Anlaştığı burçlar: İkizler, Terazi, Aslan

Anlaşamadığı burçlar: Yengeç, Boğa, Koç

Olumlu Yönleri: İnsancıl, bilgilendirici, özgürlükçü, yenilikçi, modern, farklı, sıra dışı, zeki, akıllı, tarafsız, sosyal.

Olumsuz Yönleri: Asi, asi, huzursuz, alaycı, öfke patlamaları yaşayabilir, duyarsız görünebilir.

Aşık Kova: Kova burcu bir sevgiliniz veya eşiniz varsa onu arkadaşlarıyla, sosyal çevresiyle, öğrencileriyle ve hayranlarıyla paylaşmaya hazır olmalısınız.

Cennetten bir mesajınız var! İlişkilerimiz yapılandırılıyor, sevginin iyileştirici gücüne uyanıyoruz Cennetten bir mesajınız var! İlişkilerimiz yapılandırılıyor, sevginin iyileştirici gücüne uyanıyoruz

Çünkü çevrenizde aynı fikirleri ve bakış açılarını paylaştığınız arkadaşlarınız, işbirlikçileriniz ve sosyal gruplarınız var. “Sadece benim ol” ya da “yalnız kalalım” düşüncelerinden kurtulmanız gerekebilir. Aynı zamanda oldukça tarafsızdır.

Başkasının haklı olduğunu düşünüyorsa canı olsan bile, kızacağını bilse bile seni savunmaz. Öte yandan oldukça hümanisttir, duygularını belli etmese de aslında sizi korur, sizinle ilgilenir ve görünmez bir el gibi yanınızdadır.

Sonuçta bunda yanlış bir şey görmüyorsunuz. Kendini ve başkalarını zamanın ötesine, ileriye götürmeye çalışır, fikir ve düşünceleriyle umut verir, aydınlanır ve aydınlanmak ister. Asla onların özgürlüklerini sınırlamaya veya işlerine müdahale etmeye çalışmayın, çünkü bu gerçekten zararlı olabilir. Görüşlerinize itiraz ediyorsanız, elinizde sağlam delil ve dayanak olmalıdır.


Anne Kova: duygularını göstermez, bu nedenle çocuğunun yetiştirilmesi ve yetiştirilmesinde tüm duygusal ihtiyaçları ön planda tutulur.

Çünkü çocuğun ailesine, topluma ve ülkesine faydalı, ayakları yere basan, kendi başına var olabilen bir birey olması gerekir. Sosyal bir annedir ve çevresinde her zaman arkadaşları vardır. Kendini düşündüğü kadar başkalarını da düşünür, o da bir insandır.

Ancak oğlunu her zaman takip ediyor, uzaktan gözlemliyor ve gerektiğinde anında müdahale etmesini biliyor.

Baba Kova: Olgun, yaşlı ve tecrübeli bir babadır. Ondan çok şey öğrenebilirsiniz. O zeki ve hümanisttir. Etrafında her zaman sosyal gruplar ve arkadaşlar vardır. Çünkü hümanisttir, ileri görüşlüdür, çağdaş ve modern düşünceye sahiptir.

Hem sosyal hem de işte başarılı olmak istiyor. Oğlunun iyi bir eğitim alması ve kişilik olarak gelişmesi onun için çok önemli.

Liberal bir babadır, sınır koymaz, oğlunu gözlemler, denetler ve gerektiğinde akılcı ve yapıcı bir şekilde müdahale eder.

Çocuk Kova : Her şeyden önce ilginç ve sıra dışı bir çocuktur. Çok zekidir, bilime, keşiflere ve icatlara ilgi duyduğu için evinizin küçük dehası olabilir.

Oyuncaklarını söküp tekrar birleştirmek istiyor ve bunu yaparken de farklı şeyler denemek istiyor. Her zaman bilgiye ve öğrenmeye açtır.

Arkadaşlarıyla birlikte olmayı ve paylaşmayı sever, girişken bir çocuktur. Çok çok çılgın şeyler deneyebilir ve çılgın fikirlere sahip olabilirler.

Kaynak: ELLE