Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın batısında ve Kuzey Ege'de kuvvetli fırtına uyarısı yaptı. Fırtınanın 09.00-23.00 saatleri arasında etkili olması beklenirken İstanbul Valiliği de vatandaşları uyardı. Valilik açıklamasında "İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına 40-60 km/saat, hamlesi 75 km/saat şeklinde esmesi beklenmektedir" denildi. MGM sıcaklıkların ise mevsim normalleri üzerinde seyredeceğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre Güneydoğu ve Akdeniz başta olmak üzere yurt genelinde aşırı sıcaklar etkili olacakken Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına 6 ila 8 kuvvetinde esecek.

Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok kente gök gürültülü sağanak yağış uyarısı! Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok kente gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!

Yurdun batısında yerel bazlı yağışların olacağı tahmin edilirken sıcaklıkların salı gününden itibaren etkisini artıracağı öngörülüyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarının genellikle mevsim normalleri üzerinde, Marmara ile Kıyı Ege'de yer yer mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Marmara ve Kuzey Ege denizlerinin kuzeyinde rüzgarın sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Meydana gelebilecek olumsuzluklara ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.​​​​

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre bugün İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiği ifade edildi.(Karar)

Editör: Haber Merkezi