Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Kuzey Ege kıyılarında hafif sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

r.Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava öngörülmektedir. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis olması beklenmektedir.

Sıcaklık açısından ise bugün için önemli bir değişiklik beklenmiyor, genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor.

Yılın ilk günlerine dair yapılan tahminlerde ise CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, şu bilgileri paylaştı: "2023'ün son gününde yurt genelinde yağış beklenmiyor ve sıcaklıklar ortalamanın üzerinde seyrediyor. Ancak Pazartesi günü Akdeniz bölgesinde, Salı günü Marmara'da yağmur, Çarşamba günü ise Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kar yağışı bekleniyor."

MGM'den Uyarı: Türkiye genelinde hava değişecek! MGM'den Uyarı: Türkiye genelinde hava değişecek!

Parçalı bulutlu havanın etkisiyle Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis beklenirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde az bulutlu ve açık bir hava öngörülmektedir. Güneydoğu Anadolu'da sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis beklenmektedir.

Kaynak: hürriyet