AKP iktidarı döneminde okullarda mezhep ve cemaatlere yönelik kuşatma hızlandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 30 Ekim'de İslamcı kimliğiyle tanınan İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile "İyilikte yarışan sınıflar" projesi kapsamında iş birliği protokolü imzaladı. Protokolün bakanlığa bağlı resmi ilk, orta ve lise okullarını kapsayacağı belirtildi.
 

Antalya Kepez Belediyesi'nde yeni başkan seçildi Antalya Kepez Belediyesi'nde yeni başkan seçildi

PROTOKOLÜN DIŞINA ÇIKTILAR!

Cumhuriyet'in edindiği bilgiye göre Sakarya'da protokol ihlal edildi. İHH yetkilileri; 5 Aralık'ta Ekolojik Anaokulu'nda, 13 Aralık'ta Mehmet Zorlu Anaokulu'nda, 15 Aralık'ta Martire Şerife Bacı Anaokulu'nda, 20 Aralık'ta Adapazarı Mesleki ve Teknik Anaokulu'nda ve 26 Aralık'ta Martire Erol Olçok Anaokulu'nda. Anaokulu öğrencilerine “nezaket, işbirliği, empati ve şefkat” konulu bir sunum yaptı.

‘CUMHURİYETLE HESAPLAŞMAK İÇİN...’

Tarikatların Arkasındayız'dan Feraye Ateş, konuyla ilgili Cumhuriyet'e konuştu. Ateş, şunları söyledi: “Milli Eğitim Bakanlığı uzun süredir eğitimi tarikatlara emanet etti. Okullarda uygulanan onlarca proje ve protokol var. Rekabetçi nezaket dersleri bunlardan biridir. Bir öğretmen çocuklara nezaketi anlatamaz mı? Devletin kendisi diğer ülkelerin halklarıyla dayanışmayı garanti edemez mi? "Gerçekte bunların hepsi mümkün, ancak Cumhuriyet ile hesaplaşmak ve sömürüyü örtbas etmek için din istismarcılarından yardım alıyorlar" dedi.



"Bu vakıf cihatçılara verdiği destekle biliniyor" diyen Ateş, şöyle devam etti: "Diğer ülkelerdeki yetim çocuklara gösterdikleri ilgi de bundan kaynaklanıyor. Kadın düşmanı ve laiklik karşıtı söylemleriyle açıkça suç işliyorlar. Üstelik 2011'den bu yana vergiden muaflar. Devletin tüm olanaklarından yararlanıyorlar. Faaliyetleri yasa dışı bile olan bir tesisin protokolün dışına çıkması kolaydır.”

Kaynak: CUMHURİYET