MGM'den Uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor MGM'den Uyarı: Gök gürültülü sağanak geliyor

Beklenen kar yaklaşıyor. Karla karışık yağmur yarın aktif olacak, çarşamba günü ise kar yağışı etkisini artıracak.

Hava sıcaklıkları ülke genelinde 10 derece düşecek ve mevsimsel sınırlar içerisinde kalacak.

Meteoroloji uzmanı Serdar Yıldırım, kar yağışı beklenen bölgeler hakkında şu bilgileri verdi:

"Karadeniz'e yağmurun gelmesiyle birlikte yarın öğle saatlerinde yurdun kuzey batısından itibaren sulu kar ve yer yer kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı yurdun kuzey kesimlerinde daha yoğun hissedilecek. Yağışların Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz ve Kuzeydoğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olması muhtemel.\"

Sıcaklık aniden 10 derece düştü: Kar bekleniyor

3 büyükşehirde yağmur bekleniyor

Haftanın ilk üç günü 3 büyükşehirde yağışlı geçecek.
Pazartesi ve yarın Ankara'da kuvvetli yağışlar meydana gelecek. Çarşamba günü kar beklenirken sıcaklık 5 dereceye kadar düşecek.
Yarın İstanbul'un Anadolu kesiminde kuvvetli yağmur yağacak. Çarşamba günü İstanbul'un üst kesimlerinde karla karışık yağmur bekleniyor. Hava sıcaklığı 5 dereceye kadar düşecek.

İzmir'de 3 gün yağmur yağacak ve sıcaklık 9 dereceye düşecek.
Kutup soğuğu yaklaşıyor

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Meteoroloji Yüksek Mühendisi Aydın Güven Özdemir, kasım ayında kente yağan karın özellikle Pendik, Ümraniye, Beykoz, Üsküdar, Kartal, Silivri, Çatalca ve Başakşehir gibi bölgelerin yaylalarında etkili olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: Önümüzdeki hafta Balkanlardan gelecek yeni soğuk hava kütlesi Batı Karadeniz ve Trakya üzerinden Türkiye'ye girecek. Stratosferdeki ısınmanın devam etmesi kutup girdabının yavaşlayıp bozulmasına neden olurken, kutup soğuğu Avrupa'yı ya da "Sibirya'ya ulaşma ihtimalini" vuracak giderek artıyor" dedi.
Sıcaklık aniden 10 derece düştü: Kar bekleniyor

"Yarın gece kar bekliyoruz"

Özdemir, yarından itibaren kentte sıcaklığın azalacağını belirterek, şunları söyledi:

"Kutup soğuğu aşağı doğru gerileyecek. Yarından itibaren öğleden sonra soğuk ve kar Trakya'ya ulaşacak. Yarın sıcaklıklar 10 derecenin altına düşmeye başlayacak. İstanbul'da yarın öğleden sonra kar bekleniyor. Özellikle İstanbul'un üst kesimleri ve kıyı kesimlerinde kısa aralıklarla yağmur görülecek. Rüzgarın kuzeyden dönmesiyle yarın İstanbul'da sıcaklık 3-5 derece düşecek. "

Özdemir, büyük olasılıkla Ocak ayının ikinci yarısında kente yeni ve yoğun bir kar yağışının ulaşacağını ifade ederek, "Modellere göre o dönemde kar yağışının daha yoğun olmasını bekliyoruz."

AKOM uyardı

AKOM'dan yapılan yazılı açıklamada, güneybatı rüzgarının getirdiği sıcak havanın pazartesi gününe kadar sürmesinin beklendiği, hafta içi öğleden sonralardan itibaren İstanbul'un Sibirya bölgesinden gelecek soğuk hava dalgasının etkisi altına gireceği belirtildi.

Açıklamada, sıcaklıkların 5-8 derece düşerek kar seviyesine kadar düşeceği vurgulanarak, yarın 10 Ocak Çarşamba günü kentin üst kesimlerinde ve kent genelinde kar beklendiği vurgulandı.

Açıklamada, İBB'nin kışa hazırlık çalışmalarının tamamlandığı ve kış koşullarıyla mücadelede yaklaşık 12 bin kişi ve 3 binden fazla iş makinesinin görev alacağının altı çizildi.

Kaynak: TRT HABER