Şubat ayında rekor sıcaklık : Bahar erken geldi Şubat ayında rekor sıcaklık : Bahar erken geldi

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, Türkiye'nin kış mevsiminin son günlerinde adeta bahar havasını yaşadığını ancak çarşambadan itibaren hava sıcaklıklarının düşeceğini ve yağışlı bir döneme girileceğini belirtti.

Yavuz, Batı bölgelerinde yarın sabah başlayacak yağışların 5 günlük periyotta yurdun büyük bölümünde etkili olacağını, batı bölgelerindeki yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde olmasının beklendiğini söyledi.

Ayrıca, çarşambadan itibaren kuzeyden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisiyle sıcaklıkların düşeceğini ve Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışının görülebileceğini aktardı.

Yavuz ayrıca, Ege'nin güneyi, Akdeniz'in batısı ve İç Anadolu'nun güneyinde yarın kuvvetli lodosun etkili olacağını ve sürücülerin dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Hafta sonuna doğru yağışların Doğu Anadolu'da görülmesinin ardından yurdu terk edeceğini ve yeni bir sistemin görüleceğini belirten Yavuz, sıcaklıkların çarşamba gününden itibaren düşeceğini ve hafta sonu mevsim normallerinin altına ineceğini ifade etti.

Yavuz, mart ayının adeta kapıdan baktıracağını ve yurt genelinde hızlı bir sıcaklık düşüşü beklediklerini söyledi. Mevsim geçişlerinde vatandaşların sıcak havaya aldanmamaları gerektiğini vurgulayarak çarşambadan itibaren hava durumuna dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

Kaynak: Karar