Gazze'de can kaybı 34 bin 654'e çıktı Gazze'de can kaybı 34 bin 654'e çıktı

Türkiye'nin İsrail'e yönelik ticaret kısıtlamaları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak uzun bir süredir gündemdeydi. Muhalefet ve kamuoyu, bu adımın geç kalınmış olduğunu belirterek ticaretin tamamen kesilmesi çağrısında bulunuyor. Ancak, İsrail'in ticaretin devam etmesi için üçüncü ülkeler üzerinden yöntemler aradığı ortaya çıktı.

İsrail'in Türkiye'den gelen kısıtlamaları aşmak için Slovenya limanlarını kullanmayı düşündüğü bildiriliyor. Bu durum, Türkiye'nin İsrail'e 54 ürünün ihracatını yasaklamasının ardından İsrailli ithalatçıların dolaylı yollardan Türk mallarını almaya çalıştığını gösteriyor. Ancak, bu yöntem evrak işleri ve ulaşım yolları nedeniyle karmaşık bir süreç ortaya çıkarıyor ve ticaretin takibi zorlaşıyor.

İthalatçılar, malların Slovenya üzerinden İsrail'e gönderilmesiyle ilgili olarak belgelendirme ve ödeme süreçlerinin karmaşıklığını göz önünde bulundurmalıdır. Bu yöntem, nakliye masraflarını ve sürelerini artırabilirken, ticaretin takibi ve kontrolü de zorlaşabilir. SlickChain'in kurucu ortağı ve CEO'su Elad Barshan, bu yöntemin pratik olabileceğini ancak düşük değerli ürünler için uygun olmadığını belirtiyor. Bu süreçte, Türkiye'nin İsrail ile olan ticaret ilişkilerinin geleceği belirsizliğini koruyor.

Kaynak: KARAR