Vizede yeni dönem başlıyor! Aracı şirketler değişiyor Vizede yeni dönem başlıyor! Aracı şirketler değişiyor



Türkiye üretim deposunda kış hasadı başladı! 81 ile taze gıda dağıtılacak: Kırsalda kilonun fiyatı 10 TL

Türkiye'nin üretim deposu sayılan Ankara Beypazarı'nda kışlık havuç hasadına başlandı. Sayısız avantajı bulunan Beypazarı havucunun dağıtımı yıl boyunca devam edecek. İşte Beypazarı'nda havuç üretimi…

Ankara'nın Beypazarı ilçesi Türkiye'nin havuç ihtiyacının 1/3'ünü karşılıyor. Lezzetiyle dikkat çeken havucun hasadı başlamış olsa da dağıtımı yıl boyunca devam edecek.

Sabah erkenden tarlaya giden işçiler, havuçları toplayıp çuvallara koyuyor. Paketlenmiş havuçların bir sonraki yönü araba yıkamadır. Havuçlar tesisteki geniş bir tankta temizlendikten sonra çamaşır makinesine konularak son aşamada paketlenmektedir. Ambalaj kısmında büyük, çıtır ve kırık olmak üzere 3 gruba ayrılarak kullanım amaçlarına göre hazırlanan kutulara yerleştirilir.

23 yıldır üretim yapan Mehmet Ertürk şöyle diyor: “Günde 15 ila 20 ton arası havuç kaldırıyoruz. Burada havuç hasadı 15 Haziran'da başlıyor ve Kasım ayı sonuna kadar devam ediyor. Beypazarı'nda havuç yılın her mevsiminde bulunur. “Yerinde fiyatlar 8 ila 10 lira arasında değişiyor” diyor.(karar)

Editör: Haber Merkezi