Sevgili okurlar,

Gündemimizin en önemli şahsiyeti Sedat Peker’in iddiaları üzerine Sezgin Baran Korkmaz adlı iş adamının Bodrum’daki Paramount Oteli’nde bazı gazeteci ve bürokratların ücret ödemeden  kaldığı ortaya çıkmıştı.

Yine organize suç örgütü olmakla suçlanan Sedat Peker’in  iddiaları içinde yer alan kişilerin bir kısmında hala ses çıkmamakla birlikte sesini çıkarmak zorunda olan kişiler de otelde kalmadıklarını iddia edemediler  ama, otelde parası ile kaldıklarını ifade ettiler. Ancak ortaya ödeme ile ilgili bir belge çıkaran henüz olmadı.

Bu ara otelin en düşük oda fiyatının gecelik 3.750 TL. villa süitlerinin ise 106 bin TL. olduğu düşünüldüğünde bu kişiler umarım  ortaya belge koymadan “efendim, nakit ödeme yaptık.”  şeklinde akla zarar bir savunma yaparak kendilerini komik duruma düşürmezler .

Neyse, basına yansıyan son olaylara gelince;

İleri sürülen iddiaların merkezinde yer alan Veyis Ateş’in Sezgin Baran Korkmaz’ın otelinde kaldığı ve devamında  Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz’ın telefonda yaptığı  12 dakikalık görüşmenin 3 dakikalık ses kaydı ortaya çıktı.

İddiaya göre Türkiye’de İçişleri Bakanlığı’nda görüşme yapan Sezgin Baran Korkmaz’ın bu görüşmeden sonra yurtdışına kaçtığı ve Türkiye’ye dönebilmek için çareler aradığı iddiası ile devreye giren Veyis Ateş’in, üst düzey siyasiler yakınlığını kullanarak Sezgin Baran Korkmaz’a yardımcı olacağı ve bazı kişilerdeki - yine Veyis Ateş’in telefon kayıtlarında yer alan ifadesi ile - bazı “KLİKLERİ “ çözeceğini ve bunu içinde 10 milyon Avro talep ettiği ileri sürüldü.  Bant kayıtları da bunu teyit eder nitelikte.

Kalan 9 dakikalık görüşmede ne olduğu neler konuşulduğu henüz tam olarak bilinmemekle birlikte bu konuşmada çoğu gazeteci 12 kişin daha isminin geçtiği ifade ediliyor.

Son olarak her ne kadar Sezgin Baran Korkmaz yalanlasa da ABD’de kara para aklama nedeni ile arandığı ve nihayetinde kendisinin Avusturya’da ABD’nin talebi ile tutuklandığı haberleri de basına düştü.

Tüm bu yaşananlar dahilinde artık durum çok karışık hale geldi.

İşini doğru olarak yapan ve sadece gazetecilik ile uğraşan kişiler tenzih ederek ifade edeyim ki artık durum gerçekten bildiğimiz ve bilmediğimiz bazı kişiler için çok karışık.

Bence bundan sonra ortalığı yeni “KLİKLERİN” sarması  ve hangi “KLİKLERİN “ kimler tarafından nasıl çözüldüğü ortaya çıkması an meselesi.

Başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere önemli siyasetçiler ile aynı fotoğraf karesine girdiği için önemli sayılan Sezgin Baran Korkmaz’ın elindeki henüz açıklanmayan telefon kaydına hangi gazeteci ya da siyasilerin ismi takıldığı henüz belli değil.

Hadi Özışık olayından sonra Veyis Ateş’in de içine düştüğü bu olay sonucunda  hangi gazeteciler KLİK çözme işine girmişler birlikte göreceğiz umarım.

Ama artık bugünden sonra durum değişti.

Bundan sonra gazeteci geçinerek siyasi güç ile ilişkilerini kullanmak suretiyle kendilerine menfaat sağlamaya çalışan herkes çok dikkatli olmak zorunda.  Bir telefon kaydı ile adamın hayatını karartıyorlar.

Daha bu şekilde “KLİK çözmek için bu işin ya da başka işlerin içine giren kimler var bilmiyoruz.  Ama bu kişilerin de içleri yangın yeri ve uykuları kaçık vaziyette.

Aldıkları! yanlarına kalacak ama yaptıkları yanlarına kalacak mı?  Hadi Özışık ve Veyis Ateş’in içinde bulundukları duruma bakarak pek yanlarına kalmayacağını söyleyebiliriz.  Ama daha devamı gelmeli.

Ayrıca bu yaşananlardan sonra içinde olsa bile bu tıynetteki kimseler , kolay kolay birisinin “KLİKİNİ” çözmek şöyle dursun telefon konuşmalarını çiçek böcek kelebek çevresinde yapmak zorunda kalacaklar. Zira telefon konuşmaları kaydediliyor.

Bu iyi bir şey.

 Ve son olarak Sezgin Baran Korkmaz Avusturya’da tutuklandıktan sonra Sezgin Baran Korkmaz’ın Türkiye’de hangi siyasiler ile iş yaptığını açıklayacağı iddiası da ileri sürüldü.

Merakım odur ki, eldeki telefon kaydının açıklanmaya kısmında bu isimler de yer alıyor. Hatta belki de Sezgin Baran Korkmaz’ın elinde başka kayıtlar da var.

Sanırım Sezgin Baran Korkmaz, koz oyunu oynayan birisinin normalde yaptığı gibi yerdeki kağıtları en küçük kozu ile aldı. Kalan dokuz dakikalık görüşme ve varsa diğer kayıtlarda yer alan kişiler için elinde çok daha büyük kozların olduğunu söylemek mümkün.

Kağıtlar yere atıldığında sezgin Baran Korkmaz’ın elinde ne kozlar var, As kimde? Bekleyip göreceğiz.

Ancak sevgili okurlar,

Benim içimi yaralayan şey şu:

Normal şartlar altında namuslu insanların, suç işlemiş  insanları ifşa etmesi gerekirken; ülkemizde ise hakkında suç iddiası bulunan kişiler, namuslu olması gereken insanların suçlarını ifşa ediyorlar.

Biz de kalkmış bu topraklara yakışır şekilde gündüz vakti elimizde fener “ADAM” arıyoruz.