Remziye Hisar, 1902 yılında Üsküp'te doğdu. İlk eğitimine Üsküp'te başlayan Hisar, zekâsının belirgin olduğu bir öğrenciydi ve hızla başarılar elde etti. İstanbul Darülmuallimatı'na geçiş yaptıktan sonra öğrenimine burada devam etti.

1919 yılında Darülfünun'a hazırlık bölümünden birincilikle mezun olan Remziye Hisar, kimya alanındaki eğitimine bu dönemde başladı. Fen derslerinde yabancı isimleri görmekten rahatsız olan Hisar, kendi alanında başarılı olursa bu durumu değiştirebileceğine inanıyordu.

Darülfünun'da kimya bölümüne kaydolan Remziye Hisar, bu dönemde kız öğrencilerin erkek öğrencilerden ayrı saatlerde ders aldığı bir ortamda öğrenim gördü. Bu süreçte öğretmeni ve okul arkadaşlarıyla Bakü'ye giden Hisar, burada bir savaşın ortasında bulunmasına rağmen öğretmenlik yapmaya başladı.

Sovyet Rusya'nın Azerbaycan'ı işgal etmesiyle tanıştığı eşi Doktor Reşit Süreyya Gürsey ile evlenerek İstanbul'a dönen Remziye Hisar, Adana'da Darümulalima müdürlüğüne atanmasıyla çocuğunu annesine bırakarak Adana'ya gitti. Burada zor koşullarda çalışan Hisar, eşinin tedavisi için Paris'e gitmesiyle bilgisini geliştirmek amacıyla Paris'e gitti.

Sorbonne'da kimya bölümünde öğrenim gören Hisar, Langevin ve Madam Curie gibi ünlü isimlerin derslerini takip etti. Biyokimya sertifikası aldıktan sonra Maarif Vekaleti'nin bursuyla öğrenimine devam etti. Ancak bursunun kesilmesi üzerine Türkiye'ye dönmek zorunda kaldı ve Erenköy Lisesi'nde kimya öğretmeni olarak göreve başladı.

Remziye Hisar, doktorasını yapmak üzere tekrar Paris'e giderek çaba sarf etti. Doktorasını tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönüp İstanbul Üniversitesi'nde kimya ve fiziko kimya doçenti olarak görev yaptı. Daha sonra İTÜ Makine ve Kimya doçentliği görevine başlayan Hisar, 1959'da profesör oldu ve 1973'te emekli oldu.

Remziye Hisar, tipik bir Cumhuriyet kadını olarak bilinir. Dünya çapında tanınmış fizikçi Feza Gürsey'in annesidir. 1991'de TÜBİTAK Hizmet Ödülü'nü aldı ve 1992 yılında oğlu Feza Gürsey'in ölümünden kısa bir süre sonra vefat etti.